(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dalamánky z žitné mouky - s postupem
Potřebné ingredience
Na 15 kousku potřebujeme> 250 g žitné mouky, 250g mouky pšeničné hladké,1lžičku soli,10 g droždí,220 ml vody, hrubou sůl a kmín na posypání
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme kvásek z vlažné vody, lžíce mouky, trošku cukru , rozdrobeného droždí a necháme vyběhnout.
Do mísy navážíme obě mouky, osolíme a přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Pak rozdělíme na malé kousky z nichž formujeme malé večky a to tak, že je v půlce bochánku protlačíme rukojetí vařečky(pozor abychom je nerozpůlili.
Bochánky dáme kynout na plech vyložený pečícím papírem -protlačenou stranou dolů.
Po vykynutí je obrátíme ,potřeme vodou a posypeme solí a kmínem,
Pečeme při teplotě 200°C asi 25 minut.
Do mísy navážíme obě mouky, osolíme a přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Pak rozdělíme na malé kousky z nichž formujeme malé večky a to tak, že je v půlce bochánku protlačíme rukojetí vařečky(pozor abychom je nerozpůlili.
Bochánky dáme kynout na plech vyložený pečícím papírem -protlačenou stranou dolů.
Po vykynutí je obrátíme ,potřeme vodou a posypeme solí a kmínem,
Pečeme při teplotě 200°C asi 25 minut.
bochánky protlačíme rukojetí vařečky
necháme je vykynout-protlačenou stranou dolů
vyknuté potřeme vodou a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme
upečené dalamánky -plněné uzeninou a zeleninou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
3. 3. 2015, 21:01